Echo 3, 12 weken, 2 dagen

Toen hoorden we dus bij de ‘gewone’ zwangere stellen en konden we ook ‘gewoon’ naar een verloskundigenpraktijk. Er zit eentje in Sneek, dus kiezen was niet nodig. Toen ik 11 weken en 2 dagen zwanger was hadden we daar een intake. Het was een kennismaking en we liepen een lijst met vragen na. Onder andere over onze medische geschiedenis en die van de familie. Ook kregen we de vraag of ik mee wilde gaan doen aan Centering Pregnancy (CP). Dit wordt nog niet veel in Nederland gedaan en de praktijk doet dit zelf zeer succesvol sinds 2013.

In plaats van dat er een kwartier wordt ingepland voor je controle (bloeddruk meten, hartje luisteren en mogelijkheid om vragen te stellen enz.) is er een twee uur durende meeting met medezwangeren, met dezelfde controle, maar ook krijgen we informatie ter voorbereiding op wat is én gaat komen, vragen kunnen gesteld worden en je kunt ervaringen uitwisselen met elkaar. Ik zie het als een soort zwangerschapscursus (neeeeeee.. geen pufcursus) en controle in één.

Met een aantal folders over o.a. de CP, in welke situatie hen te bellen, kraamzorg en nog meer,  liepen we de praktijk weer uit, om meteen maar bij het ziekenhuis bloed af te laten nemen. Want ook dat moest gebeuren.

Een week later, zo’n 10 uren nadat we in ons bedje gekropen waren, na een heerlijk weekendje Valencia, mochten we alweer naar de praktijk. Deze keer voor een echo en als het goed is, horen we voor het eerst het hartje. Ook al was ik echt de hele vlucht naar Valencia zo beroerd als een kat en viel me dit weekend ook best wel een beetje zwaar, was ik wederom gespannen. 12 weken en 2 dagen ver zijn we nu.

Ik ging liggen en knoopte en ritste mijn broek maar los, want zo hoort dat toch? Neem het me niet kwalijk, maar een echo op deze manier had ik nog niet eerder gehad. Ik was tot nog toe alleen bekend met inwendige echo’s. Een kneep warme gel en G. bewoog het echo apparaat over mijn buik. Binnen no time zagen we op het beeldscherm Floepske en keken naar een ‘jumping fetus’. Floepske sprong een paar keer en deed een halve koprol, armpjes bewogen. Alles zag er goed uit.
Zonder dat ik het door had, zette G. de doppler op mijn buik en hoorden we een duidelijke snelle hartslag. Ik brak…. Zo bijzonder! Vriendlief betrapte zichzelf erop dat hij met open mond naar het scherm had gekeken en ik begon te schokken van het huilen (waardoor Floepske dus niet goed meer te zien was). Een tissue, een kus van lief en ik herpakte mezelf weer. We zijn de ‘keuring’ door!
Met een foto op zak liepen we nog helemaal onder de indruk terug naar de auto.

Er klopt een hartje onder mijn hart!Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Wie is ze?

Feitjes:
Blond, dertiger, Fries, alive and kicking, vriendin van, bazinnetje van, secretaresse, creatief, houdt van gezelligheid, van feestjes en van (de muziek van) 3 Volendamse heren; dit vaak combinatie met elkaar.

Eigenschappen
Dat is aan jou om daar achter te komen.

~~~~~~

Mijn: webwinkel

Mijn: email

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl