Wachttijd en de test

Nu is het een kwestie van wachten. De eerste week vind ik nooit erg. De tweede week wordt het al wat spannender… en omdat ik weer moet ‘proppen schieten’ komt er nog een kleine week achteraan voordat we kunnen testen en zeker weten of het raak is geweest of niet.

De maand juli is een maand met veel bijzonderheden. Bijgelovig ben ik wanneer het me uitkomt. En hoe deze poging ook afloopt, we hebben er in elk geval een ervaring bij.

Deze maand zie ik een ooievaar op een lantaarnpaal waar ik onder door reed, een dagpauwoog vloog in huis, tussen onze gastenboekvlinders voor het raam door (ben jij dat pa?) en ook vliegt er een hommel in de keuken. Ik verdraai de uitspraak gewoon naar ‘de bloemetjes en de hommeltjes’.

Een vriendin is ten huwelijk gevraagd, een andere vriendin wordt moeder. Zwager, schoonzus en hun kleine meid maken een nieuwe start in een nieuw huis in een andere woonplaats. Allemaal levensveranderende gebeurtenissen.
Onze keuken wordt deze maand geplaatst en weer red ik een dagpauwoogvlinder uit een benarde positie. Er gebeurt vanalles, waardoor de tijd ook lekker verstrijkt.

En dan… dan heb ik een paar dagen allesoverheersende knallende koppijn. Oei. Dat is geen goed teken. De moed zakt me in de schoenen. Dit is alle andere keren voor mij het teken geweest dat het mislukt is, dat ik volgende week ongesteld ga worden. Tekenen dat het wél gelukt zou zijn heb ik ook niet. Niks nada noppes, alleen die enorme koppijn en ik bereid me vast voor op een teleurstelling.

Vriendlief en ik zijn even de stad in en kom daar een vriendin tegen. Ik voel iets… zou ze? Maar ik durf het niet te vragen. Geen geschikt moment, geen geschikte omgeving en ik voel mezelf ook niet sterk genoeg, dus laat het voor wat het is. We babbelen even over algemene dingen.

Een week later belt ze me op. Ik weet al genoeg, maar ik begin eerst mijn verhaal over de IVF te doen. Dan ben ik dat maar kwijt. En dan… dan komt het hoge woord eruit, ja! Ze is zwanger! Na de nodige felicitaties.. en geruststelling naar haar toe (ze zag er zo tegenop om het te vertellen) hangen we op.

Vriendlief en ik bespreken wanneer het voor ons handig is om te testen. Hij is namelijk morgen weg en overmorgen ook. ‘Doen we het nu, dan ben ik er ook om je te troosten indien nodig’ zegt ie.
Ik doe de test, leg ‘m op tafel en ondertussen rommelen we op de telefoon en kijken we tv.
Na een aantal minuten pak ik, met mijn hand bovenop de uitslag, de test op, zodat we tegelijk kunnen kijken. Ik trek mijn hand weg en we zien iets. Iets wat we nog nooit eerder hebben gezien. We kijken elkaar vragend aan. ‘Zie jij het ook?’ en ik schiet vol. ‘Huh? Nee toch? Wacht… even bij ander licht kijken’ en we lopen naar het keukenraam. Het staat er echt! Er staat een streepje! We vallen in elkaars armen, dit is zo onwerkelijk!

Ik stel wat mensen op de hoogte en de telefoon bliept en zingt er op los. Heerlijk om ook eens goed nieuws te kunnen melden! We zijn weer een stap verder!

Het besef en geloof is er lange tijd niet. Maar testen liegen niet… ook de 6 testen die ik in de komende periode doe. IK BEN ZWANGER!  

Reacties

Willemvk op 21-09-2014 21:33

Yay!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorie├źn
Wie is ze?

Feitjes:
Blond, dertiger, Fries, alive and kicking, vriendin van, bazinnetje van, secretaresse, creatief, houdt van gezelligheid, van feestjes en van (de muziek van) 3 Volendamse heren; dit vaak combinatie met elkaar.

Eigenschappen
Dat is aan jou om daar achter te komen.

~~~~~~

Mijn: webwinkel

Mijn: email

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl