De terugplaatsing

Deze blog zou je al gelezen kunnen hebben. Ik heb deze nl. eerder op een andere pagina geplaatst, dit omdat ik toen nog niet iedereen ALLES wilde laten weten.

In de wachtruimte van het ziekenhuis hebben we meteen een gesprek met een ander stel. De horrorverhalen vliegen me om de oren, evenals haar waarschuwingen dat we het niet moeten onderschatten. Gelukkig bezitten we over een dosis gezond verstand en hebben ook wij het nodige meegemaakt, anders was ik gillend weggerend, terwijl ik eigenlijk wel uitkeek naar dit moment.

Op de gang loopt een meneer met een karretje van kamer naar kamer en een vrouw die dezelfde kamer in en uit loopt met ‘rietjes’. Ik ken de routine hier niet. Het is nieuw. Nieuw ziekenhuis. Nieuwe mensen. Nieuwe ervaring. Dan wordt onze naam genoemd. Het gaat gebeuren! Ik wil opspringen, maar bedenk me meteen dat mijn buik nog gevoelig is én het hebben van een megavolle blaas helpt ook niet echt mee.

We schudden meneer en mevrouw de hand. Mevrouw vertelt ons dat van de 9 rijpe eicellen er 3 zijn bevrucht. Ze laat aan de hand van plaatjes zien hoe de celdeling verloopt en wat de verwachting is per dag. Twee van onze embryo’s zijn 8-cellig wat top is! Eéntje is ingevroren en eentje gaat straks bij mij naar binnen gebracht worden. De derde eicel blijft achter met ontwikkeling van de celdeling. Ze geven het nog een dagje, maar de verwachting is dat deze geen spurt meer zal maken. We vragen waarom ‘maar’ 3 van de 9 bevrucht zijn geraakt. Of er een verklaring voor is, maar nee, dat is er niet.  

Ik ga in de stoel liggen met mijn benen in de beugels. Routine. De stoel gaat omhoog, mijn vriend ‘de eend’ mag zijn snater gebruiken, een klotter gel op mijn buik en zie op de echo een volle blaas, een baarmoeder én er verschijnt een rietje in beeld. Wanneer deze op zijn plek zit verlaat mevrouw de ruimte om een ander rietje op te halen met onze embryo erin. Terwijl wij wachten kijk ik naar het gezicht tussen mijn knieën. Meneer vraagt wat over de kliniek, vertelt dat één van de gynaecologen van de kliniek alles eigenlijk bij hen in het ziekenhuis heeft geleerd. Ik bevestig dat. Het is ff stil. Meneer kijkt naar de echo.. glibbert met het apparaat over mijn buik, alsof hij ook maar even wat doet om de tijd te verdrijven.

Mevrouw komt weer terug, het ene rietje wordt in het andere rietje gebracht en we zien hups, zo iets wits in mijn baarmoeder vliegen. We giebelen ervan! Het witte is een luchtbelletje wat mee is gegaan.  Mevrouw loopt weer met het ene rietje de kamer uit om te checken of de embryo er echt uit is. Meneer maakt een afdrukje van de echo voor ons en ondertussen moet wachten we weer.

Ik kijk weer naar het gezicht tussen mijn knieën en moet een lach inhouden, daar zit ie dan.. voor de zoveelste doos van de dag. We hebben t wat over de vakantie, maar ja.. t is toch anders zo’n gesprek met de benen omhoog, dan wanneer je met elkaar aan de borrel zou zitten, dus het is weer stil. Gelukkig komt mevrouw weer binnen met het goede nieuws dat t goed is gegaan. Fijn! Ook fijn dat ik weer verlost kan worden van alle lichaamsvreemde items.

Na het succeswensen voor het wachten, worden we alleen gelaten. Ik moet 10 minuten blijven liggen. Routine. Vriendlief en ik zijn blij. Ik ben een beetje, een soort van zwanger nu! Het wachten en duimen is begonnen. De minuten kruipen deze keer voorbij.
Dan mag ik me weer aankleden en we kunnen naar huis. Maar eerst nog wat anders. Ik roetsj de kamer uit met maar 1 doel! Aaaaah..heerlijk! Wat kan plassen een genot zijn!

Onderweg naar beneden lopen we voorbij een snoep- en drankjesautomaat en we kopen een Kinder bueno. :) Zet ‘m op kleine embryo, nestel maar lekker in. Blijf maar fijn plakken.


Reacties

Tamara op 16-09-2014 12:04

al moet/ag ik ze 30x lezen... wat een wonder en wat schrijf je heerlijk !!

geniet lekker lieverd !!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Wie is ze?

Feitjes:
Blond, dertiger, Fries, alive and kicking, vriendin van, bazinnetje van, secretaresse, creatief, houdt van gezelligheid, van feestjes en van (de muziek van) 3 Volendamse heren; dit vaak combinatie met elkaar.

Eigenschappen
Dat is aan jou om daar achter te komen.

~~~~~~

Mijn: webwinkel

Mijn: email

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl