Wat krom is maak je nooit meer recht.

De mensen die het dichtst bij je staan, kunnen je ook het meeste pijn doen. Klopt!

Je betekent veel voor een ander. Je bent 2 handen op 1 buik met de ander. Een leven zonder jou kan de ander niet voorstellen enz. enz.

Je merkt dat er dingen veranderen, niet ten goede, en gaat gesprekken aan. Gesprekken die niet gemakkelijk zijn, maar zoals het loopt kan het ook niet verder doorgaan. Het is je teveel waard om het te laten doodbloeden of te laten escaleren. Ook zijn er onschuldige slachtoffers in dit verhaal die belangrijk voor je zijn.

Het zijn tweezijdige gesprekken, met beloftes op beterschap. Het zijn eenzijdige gesprekken. Je stelt vragen en je krijgt geen antwoord. Je geeft aan dat het zo niet langer door kan gaan, dat er in jouw leven ook veel gaande is en je je energie moet verdelen. Dat deze situatie je energie kost en je steun nodig hebt.
Er wordt gezegd dat je uitleg krijgt waarom het anders is, waarom het anders voelt, wat er gaande is.

Je wacht, maar je hoort niets. Je doet nog eens een poging. Vraagt of je iets verkeerd hebt gedaan of gezegd. Nee, niks van dat alles en ik zal uitleg krijgen. De ander is aan zet. Je wacht.

Het blijft stil… doodstil. De vraagtekens worden alsmaar groter. Uitleg blijft uit. Je bedenkt redenen dat er geen contact wordt opgenomen. Bedenkt voor de ander een excuus. Maar contact blijft uit. Nog steeds geen antwoorden.

De deur staat daarna heel lang op een kier. Tijd verstrijkt en je leven gaat door. De bal ligt bij de ander, zoals je duidelijk hebt aangegeven.
De vraag ‘waarom’ stel je jezelf meerdere malen, maar je hebt geen antwoord.
Het blijft stil… doodstil.

Woorden die zijn gezegd hebben geen waarde meer. Ze voelen aan als keiharde leugens. Je bent dus toch niet zo belangrijk voor de ander als je altijd hebt gedacht. Je bent het niet waard om moeite voor te doen. Je bent het niet waard om eigen trots en koppigheid voor opzij te zetten?
Dat doet pijn, heel veel pijn. Je belandt in een soort van rouwproces.

Uiteindelijk treedt acceptatie in en besluit de deur met een grote klap dicht te gooien. Alle lijntjes worden rigoureus gebroken, ook met de onschuldige slachtoffers.
Je hebt het een plekje gegeven en besluit dat het is wat het is. Berusting. Je zult normaal doen, wanneer je elkaar tegenkomt en daar zal het bij blijven.

Wat krom is maak je nooit meer recht. Het wordt nooit meer zoals het was. Bij alle volgende toezeggingen, zullen er vraagtekens zijn. Vertrouwen is weg. Geloofwaardigheid is weg.

Soms is er echt TE veel gebeurd en is er TE lang gewacht. Een hele harde levensles die gelukkig mijn vertrouwen in andere mensen niet heeft geschaad.

Het is jammer, het is klaar, het is goed zo. Laat het hierbij. Verpest het nou niet nog meer.


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Wie is ze?

Feitjes:
Blond, dertiger, Fries, alive and kicking, vriendin van, bazinnetje van, secretaresse, creatief, houdt van gezelligheid, van feestjes en van (de muziek van) 3 Volendamse heren; dit vaak combinatie met elkaar.

Eigenschappen
Dat is aan jou om daar achter te komen.

~~~~~~

Mijn: webwinkel

Mijn: email

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl