Heel even ondergedoken

Kan ik iets voor je doen?
Wil je dat ik langs kom?
Kon ik je maar een knuffel geven.

Een greep uit de lieve berichtjes die ik kreeg, nadat we weer een negatieve zwangerschapstest hadden gedaan.

Ook kwam de vraag 'Hoe voel je je?'
Tja… hoe kan je dat nu het beste uitleggen aan iemand die niet in dezelfde situatie zit of heeft gezeten. Dat is moeilijk.

Ik heb daar over nagedacht en het soort pijn kan ik niet uitleggen. Wel kan ik de reactie erop/omgang ermee, wanneer ik voor mezelf spreek, een beetje vergelijken met een migraine aanval.
Je voelt het aankomen en wanneer het eenmaal zo ver is, kun je niets anders dan je eraan overgeven. Je hebt pijn, voelt je ellendig, weet niet wat je met jezelf aan moet. Je sluit je af van alles en iedereen en moet het doorstaan, in je uppie. Niemand kan je immers helpen.
Wanneer eenmaal de aanval voorbij is, blijf je de dagen erna nog duf.. doof.. Je bent er nog niet helemaal bij, maar het ergste is achter de rug. Het gaat weer de goede kant op.

~

Ook nu voelde ik al eerder dat het niet raak was. Maar toen we de test zagen, zonder dat extra streepje waar we op hopen, voelde ik verdriet en pijn... in hoofd en hart.
Er valt niets aan te doen, niets aan te veranderen.

Er zijn op dat moment twee keuzes, doordenderen en het gevoel negeren, of me eraan overgeven.
Uit ervaring is gebleken dat wanneer ik het verdriet en de teleurstelling negeer, dit mij op een bepaald moment gaat inhalen. Juist wanneer ik het niet wil.

Dus ik heb er voor gekozen om mezelf toe te staan verdriet te hebben, boos te zijn en me verslagen te voelen. Ik sloot me daarbij af van de buitenwereld (die mogelijkheid had ik ook door mijn vrije dag). Niemand kon me helpen. Ik heb het doorstaan. (Uiteraard met de nodige knuffels van vriendlief)

Nu een paar dagen later gaat het beter met me. Nog steeds wel verdrietig, duf… doof... en er nog niet helemaal bij,  maar de moed wordt langzaamaan weer verzameld om straks weer geheel opgeladen met de volgende ronde te starten. Het ergste is achter de rug. Het gaat weer de goede kant op.
Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Wie is ze?

Feitjes:
Blond, dertiger, Fries, alive and kicking, vriendin van, bazinnetje van, secretaresse, creatief, houdt van gezelligheid, van feestjes en van (de muziek van) 3 Volendamse heren; dit vaak combinatie met elkaar.

Eigenschappen
Dat is aan jou om daar achter te komen.

~~~~~~

Mijn: webwinkel

Mijn: email

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl