Slaaprituelen

Bah.. hoofdpijn...
Ik laat mijn hoofd ff rusten op de bank… met mijn lichaam erachteraan. Ik val in slaap en word wakker met een opgekrulde Speedy bovenop me. Ik besluit naar bed te gaan en neem Speedy mee. Hij volgt met grote belangstelling vanaf de zoldertrap mijn handelingen terwijl ik van de slaapkamer naar de douche loop en terug. Weer enigszins wakker stap ik het bed in en roep Speedy, maar die start eerst zijn eigen ritueel.

Stampend loopt hij een aantal treden naar beneden toe – lichtvoetig is hij nou niet te noemen – en begint smakelijk van zijn brokjes te eten. Geknap en gekauw tussen die kaakjes. Ik vind het wel schattig klinken. Dieren kunnen zoveel meer maken dan mensen. Ook smakken en snurken vind ik bij beestjes lieflijk, terwijl een menspersoon dan een geërgerde blik.. of een duw van me kan verwachten.

Stampend loopt hij de trap weer omhoog en hoor vervolgens zijn nageltjes over het laminaat van de overloop tikken, richting de douche waar de waterbak staat. Lik, lik, lik, lik, bescheiden slokjes worden genomen. Hij heeft behoorlijke dorst gekregen.

Trip trip trip… Speedy vervolgt zijn weg naar de ‘kattenkamer/gereedschapskamer’. Woesj woesj woesj, er worden voorbereidingen gemaakt voor een boodschap. Pfff, gelukkig, het is een kleine boodschap. Ik vind dus veel schattig, maar weten dat hij een aantal meter verderop aan het schijten is… nee, daar houdt de schattigheid dus rap op.

Trip trip trip… Speedy enters the bedroom. Aan mijn kant van het bed vindt een uitgebreide was-sessie plaats. Poets, lik, knabbel. Vijf minuten… tien minuten… vijftien minuten en spreek ‘m dan even aanmanend toe. Genoeg! Een schone kat is fijn, maar obsessief poetsen is nu ook weer niet nodig. Daarnaast… ik word weer moe en ik wil stilte!

Trip trip trip, Speedy loopt om het bed heen naar de andere kant. Trip trip trip… om het bed heen naar mijn kant… trip trip trip.. naar de andere kant - het kattebeest kan prima onder het bed doorlopen, maar waarom gemakkelijk doen? -.

Na een keer of vijf heen en weer lopen hoor ik een ‘plof’. Meneer is op het bed gesprongen.

Ik hoor gesnuffel bij mijn oor, zijn snorharen kriebelen op mijn gezicht. Ik zeg hem gedag, wat wordt beantwoord met een ‘prrrt’, gevolgd door een luid gesnor.

Ik doe het dekbed omhoog, Speedy kruipt eronder en vlijt zich al snorrend tegen mijn buik aan.

 

Eindelijk… we kunnen gaan slapen.

Reacties

Saar op 26-02-2014 10:48

Hoe herkenbaar... Pepijn krult zich lief tegen me aan maar Farouk moet eerst de boel verbouwen voordat hij eindelijk kan slapen. Ik wacht ook met het licht uitdoen tot Farouk klaar is met verbouwen, zodat ik kan zien wat hij uitvreet ;-).

Rob op 26-02-2014 10:43

Slaap lekker saampjes.

Wakkere groet,

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Wie is ze?

Feitjes:
Blond, dertiger, Fries, alive and kicking, vriendin van, bazinnetje van, secretaresse, creatief, houdt van gezelligheid, van feestjes en van (de muziek van) 3 Volendamse heren; dit vaak combinatie met elkaar.

Eigenschappen
Dat is aan jou om daar achter te komen.

~~~~~~

Mijn: webwinkel

Mijn: email

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl