De keerzijde


Dat de wereld op een bepaald gebied voor jou stilstaat, betekent niet dat dit ook voor de rest van de wereld geldt. De wereld draait uiteraard gewoon door.

Je merkt in je omgeving van leeftijdsgenoten, dat er ontwikkelingsgolven zijn. Een relatie krijgen, samenwonen, trouwen is niet meer heel standaard dus die golf is al min of meer verstoord en dan volgt er de ‘baby-golf’.

Een jaar of 5/6 geleden begon bij ons de eerste baby-golf. De een na de ander kondigde aan dat zij gezinsuitbreiding kregen. Ook wij waren er stilletjes mee bezig en keken elkaar bij elke nieuwe aankondiging aan. ‘Zouden wij de volgende zijn?’.  Stiekem hoopte ik dat ik tegelijk met die of die zwanger zou zijn. Gezellig samen dingen delen, babyspulletjes shoppen en iemand die je begreep. Maar vooralsnog was ik bezig met babyspulletjes kopen en maken voor een ander.

Toen heel even… een paar maanden, eind 2010 en begin 2011, hoorden wij er ook een beetje bij. (Maar zoals jullie weten liep dit helaas uit tot een miskraam). Vervolgens genoot men van hun ukkies en wij genoten mee.

Een tweede baby-golf heeft zich nu aangediend. Sommige ouders hebben afgelopen jaar een tweede kindje gekregen, of denken aan/oefenen voor een tweede. 

En ook de jongere stellen om ons heen zitten volop in hun ‘eerste baby-golf’. Geboortes en aankondigingen van zwangerschappen vliegen me om de oren. Fantastisch natuurlijk. Blij dat er kleine zachte, warme, lekker ruikende hummeltjes (op komst) zijn, maar ook blij dat zij niet het geduld hoeven op te brengen wat van ons is en wordt gevraagd.

Blijheid overheerst, maar toch is er ook dat gevoel…
Jaloezie? Nee!!
Misgunnen? Nope, zeker niet!

Verdriet, frustratie, boosheid, teleurstelling, van alles wel een beetje denk ik en ik weet dat het niet meer dan logisch is.

Na nog wat meer nadenken over wat ik nu precies voel, denk ik te weten wat hetgeen is waar ik vooral moeite mee heb.

Ik heb er moeite mee dat door de tijd die wij ‘krijgen’ en door wat wij hebben meegemaakt, er een keerzijde is ontstaan. Een keerzijde waardoor er altijd dat andere gevoel om de hoek komt kijken wanneer er babynieuws is en ik het bijbehorende gevoel nooit zal kunnen uitschakelen. Ook dat is iets wat ik zal moeten accepteren, omdat het gewoonweg niet zal veranderen. Maar ik wil die keerzijde niet! *stampvoet*

Daarnaast heb ik de angst, dat wanneer het bij ons nog veel langer duurt, de keerzijde de overhand gaat nemen van de blijheid. En dat wil ik al helemaal niet! *stampvoet nog wat meer*

Ik heb inmiddels wel geleerd dat in de toekomst kijken niet mogelijk is en je er van te voren beter niet druk om kunt maken. Je verandert er niets aan en maakt jezelf alleen maar onrustig en ongelukkig, dus de angst heb ik inmiddels weer kunnen relativeren.

Het accepteren van het andere gevoel… de keerzijde.. dat duurt ietsje langer. (een dag, twee dagen….  hooguit een week)

We hopen dit jaar opnieuw dat wij deze keer met de “baby-golf” mee mogen doen.
En dan bedoel ik natuurlijk niet het spelletje met een golfstick. Met boerengolf sla je toch ook niet tegen boeren? ;-)

In de tussentijd ga ik lekker rondsnuffelen naar patronen en ideeën opdoen voor leuke spulletjes, voor de wondertjes van nu.

 ~~~~~~

p.s.1. Ik weet dat jullie deze p.s. gaan negeren, maar toch zeg ik het. Deze blog is niet geplaatst om lieve opbeurende berichtjes te krijgen. Ik weet dat jullie meeleven en het ons gunnen en steeds meeduimen, dat doen jullie altijd en dat vinden wij superlief!

Deze blog is ook, om het voor mezelf op een rijtje te krijgen, mijn gedachten te ordenen en te kunnen relativeren. Een stukje houvast. Natuurlijk is het ook prettig dat ik zo een grote groep in één keer bereik en jullie een kijkje kunnen nemen in mijn gedachtes die zo heerlijk hun eigen gang kunnen gaan.

 

p.s.2. Blijf het goede babynieuws a.u.b. met volle enthousiasme aan mij/ons vertellen. Ik kan me zo voorstellen dat men er tegenop ziet, maar dat is zeker niet nodig. Aan de keerzijde kunnen jullie/kan jij niks doen, wij ook niet. Delen is fijn en er bij betrokken worden ook. Buitengesloten worden is pijnlijker.

 

Reacties

Sabrina op 21-03-2014 19:00

Hoi Roelanda.

Dankjewel dat je de moeite hebt genomen om te reageren en dankjewel voor de reactie zelf. :)Groetjes,Sabrina

Naam niet belangrijk op 21-03-2014 07:52

Hoi Sabine,

Wij kennen elkaar niet, maar ik moet je bekennen dat ik al een tijdje je blog lees. Ik geloof dat ik hier ooit terecht ben gekomen na een blog over de 3js, waar ik trouwens ook erg graag naar luister.

Waarom ik juist nu reageer op 1 van je blogs weet ik niet precies, ik wil je namelijk al een tijdje zeggen dat ik het zo vreselijk knap vind hoe jij over jullie nog niet vervulde kinderwens  schrijft.

Dat jij naast je intense verdriet blij kunt zijn voor een ander siert je en maakt je een mooi mens. Dat wilde ik gewoon even tegen je zeggen :)

Florian op 17-01-2014 16:55

Mooie p.s.2. want men kan je inderdaad gaan mijden. Dat is niet de bedoeling, ik hoop dat meer mensen dat mogen beseffen. Niet mensen gaan mijden bij hun problemen of dilemma's ;)

Joyce op 09-01-2014 19:39

Ik herken je/jullie gevoel maar dan op een andere manier;) Tuuuurlijk zeg ik weer dat ik het jullie zo gun maar vooral zeg ik tegen jou Sab...Blijf wie je bent want daar kunnen een hoop mensen wat van leren!💋

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Wie is ze?

Feitjes:
Blond, dertiger, Fries, alive and kicking, vriendin van, bazinnetje van, secretaresse, creatief, houdt van gezelligheid, van feestjes en van (de muziek van) 3 Volendamse heren; dit vaak combinatie met elkaar.

Eigenschappen
Dat is aan jou om daar achter te komen.

~~~~~~

Mijn: webwinkel

Mijn: email

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl