Herrie?


De buurvrouw praat met haar knerpende stem tegen de buurman, die instemmend humt. Ze zijn rond de 90 en buurman heeft door de jaren heen geleerd dat hij er toch niet tegenin hoeft te gaan.

Het gastouderkindje van de andere buren blaast op een toeter. Een eentonig geluid, waar het kindje een eigen melodietje op probeert te creëren.

Schaterlachende kinderen en het regelmatige veerkrachtige geluid van een trampoline.

Een hond blaft. Het klinkt als een grote zware hond, maar aan richting waar het vandaan komt te horen, zou het best de Jack Russel van een blokje verderop kunnen zijn. Shiva antwoord kort terug.

Er wordt een deuntje op een gitaar gespeeld. Ik herken ‘Romeo & Juliet’, maar Samson en Delelilah liggen dwars. Keer op keer, gaat het op dat stukje mis. Het is een volhouder. Minstens 20 keer wordt het herhaald.

Zo nu en dan zoeft er een auto langs en heb ik het nou goed? Ja, de wind staat onze kant op. In de verte hoor ik de trein voorbij razen.

Er wordt gezaagd, geschuurd en getimmerd. Een baby huilt. Misschien wel vanwege al het klusgeweld wakker geworden.

Af en toe, in de zeldzaam stille momenten hoor ik vogeltjes fluiten. Zowel de parkieten in de voliére, als het gekoer van de duiven in de til. Maar ook de ‘vrije’ vogels zingen gezellig hun liedje.

Heel veel geluiden… kabaal… herrie…?

Het deert me niet. Ik geniet. Geniet van die gloeiende bol aan de lucht die we zo lang hebben moeten missen.

De heerlijke warme zon…


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Wie is ze?

Feitjes:
Blond, dertiger, Fries, alive and kicking, vriendin van, bazinnetje van, secretaresse, creatief, houdt van gezelligheid, van feestjes en van (de muziek van) 3 Volendamse heren; dit vaak combinatie met elkaar.

Eigenschappen
Dat is aan jou om daar achter te komen.

~~~~~~

Mijn: webwinkel

Mijn: email

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl