Geen troonswisseling, maar een gitaarwisseling - it stays in the family


Stiekem keek ik al een paar dagen op de site van het theater, om in de gaten te houden hoe snel het liep met de kaartverkoop. Gouda ligt nou niet om de hoek, de show is door de week en wie zou er net zo gek zijn en mee willen gaan? Ik besloot er nog een nachtje over te slapen en het er met het thuisfront over te hebben, voordat ik het in de groep zou gooien.

De volgende dag bleek dat ik niet de enige was die met het idee rondliep. We kregen een mailtje van Ria, zij had ook ‘kriebels’. Diezelfde avond waren er vijf kaartjes geboekt. Voor Dineke, Natasja, Inge, Ria en mij.

Waarom wij nu juist díe avond naar het theater in Gouda wilden?
Omdat dit de laatste show van deze theatertour was, van onze gemene deler de 3JS. Maar nog belangrijker, de laatste avond dat Jaap de Witte op het podium zou staan als één van de 3JS.

~ Wanneer je er in Dullesdorf bij bent, moet je hier toch ook bij zijn? ~

Vooraf zorgden we voor onze innerlijke mens. We ontspanden en genoten van elkaars gezelschap.

Toen werd het toch echt tijd om naar het theater te gaan, met een volle buik van het heerlijke eten.. of was die vervelende knoop in de maag weer terug? Bekende gezichten her en der in de foyer, zwaaien, babbeltje hier, babbeltje daar en nog even snel een paar singletjes en een rompertje op verzoek gekocht. Niet lang daarna klonk het signaal dat we de zaal in mochten.
Eerste balkon, achterste rij. Prima! Staan en dansen zonder mensen achter ons lastig te vallen, een overall view op het podium en het publiek. Op een veilige afstand, zodat we deze keer niet alle emoties van het gezicht van de heren af konden lezen (en zij van de onze).

Het licht dimde, het applaus klonk en de eerste klanken schalden door de boxen. Vanaf dat moment heb ik zoveel als mogelijk genoten, geprobeerd alles in me op te nemen. Ik heb heel hard en hoogstwaarschijnlijk megavals meegezongen, gedanst, mensen gebeld, zodat zij ook nog een laatste keer konden meegenieten, en af en toe opzij gekeken en een blik uitgewisseld.
Naast me werden tranen gedroogd en diep gezucht, maar ook gelachen en zichtbaar genoten. In mijn gedachten speelde ik de woorden, die Jaap in Hoorn tegen me zei, als een mantra af: ‘Het is goed zo’, waardoor het bij mij bij een 'snufneus' bleef. Oké oké en vochtige oogjes bij ‘Je vecht nooit alleen’, dat nummer heeft nu eenmaal een extra lading voor mij door ons Songfestivalavontuur.

Een welverdiend applaus en toejuichen werd door Jaap in ontvangst genomen. Jan zette vervolgens het lied Verlangen in, ‘Ga je nu weg Jaap?.....’  
Er verschenen door de hele zaal gekleurde lichtgevende neonstaafjes. Een mooi gezicht van bovenaf gezien.

Het einde van de show naderde en Jaap nam het woord. Een niet al te lange en zeker niet dramatische toespraak. Met een grap, een lach en een brok in de keel. Gaf complimenten, bedankte diverse mensen en de fans om vervolgens af te sluiten met de tekst :
‘Ik heb de eer om jullie te mogen aankondigen, de 3JS! Jaap Kwakman, Jan Dulles en Jan de Witte!‘

Jan, welkom!

Jaap, ik ga je zeker missen op het podium. De wereld is maar klein, dus tot ziens! En ik sluit deze blog af met je eigen woorden :
Bedankt. Je was erbij, t was goed en leuk ook.Reacties

Ria op 18-04-2013 20:27
En zo is het!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Wie is ze?

Feitjes:
Blond, dertiger, Fries, alive and kicking, vriendin van, bazinnetje van, secretaresse, creatief, houdt van gezelligheid, van feestjes en van (de muziek van) 3 Volendamse heren; dit vaak combinatie met elkaar.

Eigenschappen
Dat is aan jou om daar achter te komen.

~~~~~~

Mijn: webwinkel

Mijn: email

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl