Ik zie ik zie wat jij niet ziet.


Wij zien onszelf anders dan een ander ons ziet.

Qua karakter, maar deze keer doel ik op de buitenkant, ons uiterlijk.

Het schijnt dat wanneer we in de spiegel kijken automatisch een zogenaamd ‘spiegelgezicht’ trekken. Daarom vinden wij onszelf er op foto’s vaak ook enigszins vreemd uitzien. Wanneer een foto onverwacht is gemaakt kan het zelfs voorkomen dat we onszelf niet eens herkennen, terwijl een ander zegt ‘zo ben je’.

Tevens hebben we altijd wel iets op onszelf aan te merken op de foto en een ander complimenteert je ermee.
We zijn meestal graag voorbereid, zodat we onze buik kunnen inhouden, onze voordeligste pose kunnen aannemen en lieflijk lachend in de lens kijken.

Een interessant stuk over hoe het zelfbeeld in onze hersenen werkt kun je hier lezen:
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/psychologie/95173-beoordeel-je-je-zelfbeeld-anders.html

Ik hou er ook niet van om op de foto te staan, al maak ik er toch ook wel weer genoeg van mezelf. Tegenstrijdig? Ja, maar op het moment dat ik een foto van mezelf maak, heb ik tevens de regie. Bepaal ík de stand, de pose, de achtergrond, alles! Ook of ik ‘m opnieuw doe of 'm bewerk.

Aan de andere kant leer ik mezelf steeds meer accepteren op foto’s. Het is inderdaad wat het is en daar verander je niets aan (al valt dat natuurlijk écht niet altijd mee)!
Dat ik het steeds beter kán accepteren is maar goed ook, want er zijn de laatste jaren veel meer foto’s van me gemaakt dan ooit eerder, dankzij fotograge vriendinnen en hun smartphones. (oke oke... mijn baby-/kindperiode niet meegerekend)

Expres foute foto’s (laten) maken van mezelf kan ik ook goed. Een stukje zelfbescherming? Een 'Erger kan het niet, dus dan ben je vast voorbereid wanneer je me in het echt zou ontmoeten'?  
Nee, foute foto’s vind ik grappig. Tijdens het (laten) maken ervan heb ik plezier en ik weet (bijna zeker) dat wanneer jullie er naar kijken er een lach op je gezicht verschijnt.

Laat lachen nou heel gezond zijn!


Reacties

Lief meisje op 28-03-2013 11:02

Ik hou er ook niet van om op de foto te gaan, vind mezelf meestal er inderdaad raar op staan en geen idee wat ik er dan nog leuk aan vindt om dan op de foto te gaan. 

De foto's van jezelf zijn wel mooi om te zien. 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Wie is ze?

Feitjes:
Blond, dertiger, Fries, alive and kicking, vriendin van, bazinnetje van, secretaresse, creatief, houdt van gezelligheid, van feestjes en van (de muziek van) 3 Volendamse heren; dit vaak combinatie met elkaar.

Eigenschappen
Dat is aan jou om daar achter te komen.

~~~~~~

Mijn: webwinkel

Mijn: email

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl