Een verjaardagsontbijt

In een kringetje, met een kopje koffie of thee voor je neus en een gebakje ernaast.
Dit kan echt best heel leuk zijn, maar het is voor mij niet dé leukste manier van een verjaardagsfeestje vieren.

Een ontbijt dan? Ja, da’s weer eens wat anders, leuk! Dat we daar nu helemaal voor naar Drunen moeten rijden, nemen we maar op de koop toe. Met carpoolen en een logeerpartijtje wordt het  nóg leuker.

Zaterdagavond kwamen I, Clau en ik rond middernacht aan bij G en M. Moesten wij de volgende morgen niet vroeg op? Ja… maar eerst gezellig kletsen, een glaasje drinken en cadeautjes bekijken. We hadden we namelijk met veel haast en stress een leuk persoonlijk boekje gemaakt met foto’s en verhalen, van gebeurtenissen met en rondom de jarige. Voor de nieuwsgierigen onder ons, hier kun je ‘m bekijken. (let niet op de foutjes die erin geslopen zijn door de haast. Wij vinden ‘m leuk!)

Uiteindelijk dan toch maar verstandig zijn en ons een verdieping hoger verplaatsen. Na het poetsen met heule vieze tandpasta (eigen schuld, ik was gewaarschuwd) kroop ik onder een smurf. Ik geloof niet dat het aan de smurf lag… maar van slapen kwam niet veel terecht. De volgende morgen om half 7 werd ik gewekt ‘Wordt wakker schat..’ (wekker van I.) en ik was klaarwakker! Ik heb nog even in bed geknuffeld met Dulles. Wees gerust, het is de kat.
Er werden modeshowtjes gehouden en een eerste broodje van de dag gegeten, het was nog vroeg. Met zijn vijfjes in de auto, een kippenhok, vol enthousiasme over wat er komen ging. Nogmaals mijn excuses dames, dat jullie nooit meer gewoon naar 2 bepaalde liedjes kunnen luisteren dankzij mij. #grinnik

In Drunen aangekomen stonden er al wat mensen voor de deur te wachten. Vrolijke begroetingen aan bekenden en al vlotjes mochten we naar binnen. We vonden een mooi plaatsje aan een tafel van 10, waar iedereen  kon zitten én met goed uitzicht op het podium. Ik weet niet of het zo was, maar ik had het idee dat het volume wat geproduceerd werd, vooral vanaf onze tafel kwam. ‘We zijn ook gewoon leuk.  Na het eten van de broodjes en tijdens het maken van een creatieve foto, werd er ineens gezongen. We keken op en daar kwam de jarige Job, met zijn twee vrienden binnen. Sorry Jan, we hebben vervolgens wel heel hard meegezongen.

* Juist ja.. het was een ontbijt met de 3JS, gewonnen! En deze viel toevallig op de verjaardag van Jan.

Nadat de heren 2 interviews hadden gegeven was de volledige aandacht voor ons. Ze hebben 7 nummers gezongen: Jij lacht, Watermensen, Weelderig Waardeloos, Wat is dromen, De weg en twee nummers die ik (en de meerderheid met mij) voor het eerst hoorde ‘Godvergeten’ en ‘4 elementen’. Deze laatste nummers staan op hun nieuwste cd die nog uit moet komen. Wat was dit mooi en intiem en wat kwamen de nummers binnen zeg! Bij de nieuwste nummers was ook echt iedereen muisstil aan het luisteren. De waterige oogjes die daarna volgden, waren van ontlading dat ik zoiets bijzonders mee mocht maken. Gelukkig kennen de dames me langer dan vandaag en er werd al snel weer gegrapt, maar weet nu al dat ik zakdoeken mee heb tijdens de theatertour.

Toen de signeersessie en het geven van onze verjaardagscadeau’s. Van het geven van de cadeautjes aan Jan heb ik eigenlijk niets meegekregen, maar heb begrepen dat ons fotoboekje werd gewaardeerd en ‘echt iets was voor in de auto op de achterbank’. Nog een groepsfoto maken (waar ik uiteindelijk niet op sta!), Jan met zijn 25(tuurlijk!) verjaardag gefeliciteerd (inclusief de zoenen uiteraard) en toen foto met de 3 heren (die ook nog maar eens ‘overnieuw’ moet).

Volgens ‘opdracht’ heb de groeten van E. doorgegeven en gezegd dat daar ook een knuffel bij hoorde, ‘Straks’ zei Jan… en we werden het podiumpje alweer afgebonjourd door de mensen van het restaurant. We liepen naar buiten en terwijl I. en ik afscheid namen van een paar fans, liep de rest weg en waren ze plots verdwenen. We hadden ze snel gevonden, ze bleken bij de auto van de Jees te staan, waar de heren de auto aan het volladen waren met de vele cadeaus. Je zou er bijna wat van denken, maar de drankvoorraad in huize Dulles is sowieso flink aangevuld.

Van JK hebben we toestemming gekregen om de filmpjes van de nieuwste nummers op youtube te zetten, dus zie boven de linkjes. Helaas mocht hij ook nog niets vertellen van het speciale concert wat aan het einde van het jaar gegeven gaat worden. Voor dit antwoord, moet ik dus nog even geduld hebben.

Terwijl we daar stonden… wachtte ik op een geschikt moment (en voldoende moed) en vroeg ik Jan of ik de beloofde knuffel van E. aan hem door mocht geven. En een ieder die mij kent weet dat ik gek ben op kroepen en ik kan zeggen dat deze kroepert een hoge notering heeft gekregen.

Na het uitzwaaien van de Jees en het afscheid nemen van de andere dames, gingen wij weer op weg naar Nijkerk. Deze rit was nog erger dan de heenreis. Want het bleef niet alleen bij kakelende kippetjes.. nee, we waren (heel erg vals) zingende kippetjes! Plezier hadden we zeker.

Na een plas- en inlaadpauze in Nijkerk, was het toch echt tijd om de reis naar huis verder te vervolgen. We mijmerden over de dag… de dames hadden af en toe een dipje en ik genoot van het mooie weer en lette uiteraard op de weg met een onnozele grijns op mijn gezicht. In Sneek weer bagage overladen, afscheid nemen en ik kon thuis mijn verhalen gaan vertellen.

Nu.. één dag later kan ik mijn hoofd er nog niet goed bij houden. Ik denk steeds aan gister, aan alle plezier en de mooie en bijzondere momenten.

Jan, dankjewel dat we je verjaardag mee mochten vieren. Jan, Jaap en Jaap, bedankt dat we mochten genieten van een intiem optreden, de foto’s, en jullie aandacht.

En dames.. bedankt voor de gezelligheid en de ontzettende lol. Zonder jullie is het lang zo leuk niet.

Verjaardagfeestjes… niet echt mijn ding, tenzij ze op zo’n manier worden gevierd.
 
p.s. en wil je Clau haar verhaal over dit weekendje lezen. Klik dan hier en hier.

Reacties

clau op 16-01-2012 22:30
Ja, die hengel in de sloot...
 
Het was echt super! Jij ook thnx
10 op 16-01-2012 22:04
was ik er toch nog een beetje bij. Denk dat ik maar ontslag neem. Dat werk neemt veel teveel tijd in beslag hahaha
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Wie is ze?

Feitjes:
Blond, dertiger, Fries, alive and kicking, vriendin van, bazinnetje van, secretaresse, creatief, houdt van gezelligheid, van feestjes en van (de muziek van) 3 Volendamse heren; dit vaak combinatie met elkaar.

Eigenschappen
Dat is aan jou om daar achter te komen.

~~~~~~

Mijn: webwinkel

Mijn: email

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl